يادداشت برداري در کلاس (3) یادداشت برداری

نويسندگان : دکتر چارلزتي منگروم و دکتراستفن استري چارت
مترجم : محمود کريمي
منبع : راسخون


وقتي درکلاس حضور مي يابيد ، معلم تان در مورد موضوعي که داريد تحصيل مي کنيد ، صحبت مي کند. دانستن مطالبي که معلمان شما بيان مي کنند براي شما وقتي که امتحان مي دهيد، مهم است. شما حتماً بايد بتوانيد يادداشت برداري هاي خوبي از آن چه معلمان تان مي گويند ، داشته باشيد.
يادداشت برداري خوب يک فرآيند 3 مرحله اي است که درآن شما بايد قبل از کلاس، در حين کلاس و پس از کلاس کارهايي را انجام دهيد. درادامه آن 3 مرحله ي مذکور و کارهاي که درهر مرحله بايد انجام دهيد آمده است:

1- براي يادداشت برداري آماده شويد ( قبل از کلاس ) :

قبل از آن که به کلاس بياييد، جزوه ها ( يادداشت ) هايي را که از جلسات قبل، يادداشت کرده ايد، مرورکنيد. اين کار به شما کمک مي کند که آن چيزي که تدريس شده را به خاطر بياوريد و شما را براي يادگيري مطالب جديدي که معلم تان ارائه مي کند،آماده مي کند.
قبل ازآن که به کلاس بيايد همه ي تکاليف محوله را انجام دهيد.معلم شما انتظار دارد که آنها را انجام داده باشيد و براساس آن مطالب درس را ادامه مي دهد.
همه ي لوازم يادداشت برداري(جزوه نويسي)را با خود به کلاس بياوريد.دفترو خودکارکافي و مناسب همراه داشته باشيد.

2- يادداشت برداري کنيد ( در حين کلاس ) :

توجه خود را به آن چه معلم تان مي گويد، معطوف کنيد.درحين گوش دادن حواستان به عبارت کليدي باشد تا بفهميد کدام قسمت از گفته هاي معلم تان مهم است و آن را يادداشت کنيد.عباراتي مثل « مهم ترين نکته اين است که.... » يا « يادتان نرود که...» عبارت کليدي محسوب مي شوند. فراموش نکنيد مطالبي را که معلم تان تکرار مي کند يا روي تخته سياه مي نويسد حتماً در جزوه يا ( يادداشت ) هايتان بنويسيد.
آن قدرسريع بنويسيد که بتوانيد همه ي مطالب مهم را يادداشت کنيد.براي اين کار از کلمات مخفف ( مثل ترمو به جاي ترموديناميک ) و علائم ( مثل % به جاي درصد ) و جملات کوتاه استفاده کنيد.
پس از مطالبي که کاملاً متوجه نشده ايد، در جزوه تان علامت سؤال (؟) بگذاريد.

3- يادداشت هايتان را دوباره بنويسيد ( پس از کلاس ) :

براي اين که جزوه تان را کامل ترکنيد پس از کلاس با تغييرکلمات مخفف به کلمات کامل، علائم به کلمات و جملات کوتاه به جملات بلندتر،جزوه ( يادداشت ) خود را دوباره بنويسيد.
جزوه تان را با نوشتن جواب سؤالاتي که در حين جزوه نويسي در کلاس برايتان پيش آمده، صحيح ترکنيد.ازکتاب درسي و کتب مرجع براي به دست آوردن مطالبي که براي پاسخ به سؤال ها نيازداريد،استفاده کنيد. اگر لازم شد از معلم تان يا ديگر دانش آموزان بخواهيد که به شما کمک کنند.
با ديگر دانش آموزان بررسي کنيد ( يا جزوه تان را مقايسه کنيد ) تا مطمئن شويد مطلب مهمي را جا نينداخته ايد.
جزوه نويسي ( يادداشت برداري ) خوب به شما کمک مي کند تا براي امتحان بهتر آماده شويد.
منبع انگليسي مقاله : How-to-Study.com